Tweestromengemeente Heerewaarden Rossum  Hurwenen

 De Diaconie ondersteunt ook Lebone Village in Bloemfontein in Zuid Afrika (www.lebonevillage.com).

In het Lebone House worden kinderen opgevangen waarvan de ouders zijn gestorven aan HIV/AIDS en kinderen die door ouders die lijden aan HIV/AIDS zijn verstoten.

Het tehuis biedt de kinderen veiligheid, een goede opvoeding en goede opleidingen. De kinderen kunnen daar verblijven tot ze 18 jaar oud zijn.

Lebone krijgt geen overheidssubsidie en moet leven van giften. 

In september 2011 waren Avril en Willem Snyman, de beheerders van Lebone Village bij ons op bezoek. Zij hielden een boeiende presentatie over hun werk in Lebone Village. Ook namen zij enige gebreide artikelen mee van de Open Gaarde. De kinderen van Lebone Village waren daar heel blij mee! 

 

 

Mede dank zij een extra gift van de Diaconie Heerewaarden konden in Lebone Village extra kippenrennen worden gebouwd. De kippen dienen zowel als voedsel voor de bewoners van Lebone Village, maar ook voor de verkoop. 

Beste Gerrit en vrienden uit Heerewaarden

Even het laatste nieuws over de nieuwe kippenrennen: dankzij jullie gulle gift konden we drie nieuwe grote rennen tot dakhoogte bouwen en zoals altijd:onze trouwe God was ons weer vooruit! We hebben twee Nederlandse meisjes uit Nunspeet op bezoek gehad die hier vrijwilligers werk deden en zij organiseerden een collecte in hun kerk in Nunspeet waarmee we de daken konden afbouwen!! Wat een vreugde toen we afgelopen vrijdag onze eerste kippen in de nieuwe rennen konden onderbrengen. Bijgesloten vinden jullie foto’s. Ontzettend bedankt voor jullie ondersteuning en ongelofelijke vrijgevigheid.

 God’s zegen voor jullie allemaal en dat het Licht van Kerstmis over jullie allen mag schijnen in dit seizoen.

Avril Snyman, Lebonehouse, Lebonevillage, Zuid Afrika

 Hier zie je de voortgang van de bouw.

 

voorheen Hervormde Kerk Heerewaarden