Hervormde Gemeente Heerewaarden

 

Mag ik me even voorstellen….                                               

 

 

Mijn naam is Mieke van Leeuwen. Ik ben pastoraal werker. Vanaf 1 maart 2015 zal  ik aan het werk zijn in uw gemeente voor 2 dagen in de week, gedurende 1 jaar.  Mijn opdracht vanuit de kerkenraad is om dit komende jaar naast een aantal kleinere taken vooral te werken in het pastoraat. Wie een bezoek op prijs stelt kan mij bellen of mailen, maar ik zal ook op eigen initiatief bij gemeenteleden langs gaan. Zo hoop ik velen van u gaandeweg te leren kennen. Bel gerust als u het te lang vindt duren voordat ik een keer bij u langs kom!  Af en toe zal ik bij u voorgaan in de eredienst, al zal dat niet veel gebeuren , omdat het preekrooster nu natuurlijk al is ingevuld. Ook voor een afscheidsdienst kunt u mij benaderen.

 

 Dan kort iets over mijn achtergrond :  Op 12 december 1952 werd ik geboren in Ilpendam (N. Holland). Ik groeide op in Augustinusga, een klein dorpje in Friesland. Na de middelbare schoolperiode verhuisde ik met mijn ouders naar Arnhem, waar ik nu sinds 5 jaar ook weer woon met mijn echtgenoot Jan ter Avest . Onze kinderen zijn volwassen en al de deur uit, en we mogen ons verheugen in een zich uitbreidende schaar kleinkinderen. Iets geweldigs, weet ik nu ook zelf, nadat ik daar al veel verhalen van trotse grootouders over hoorde. 

Mijn werk-ervaring is nogal divers. Nadat ik heel wat jaren heb gewerkt in het basisonderwijs, heb ik  een HBO-theologiestudie  gevolgd en ben een korte periode werkzaam geweest bij het COA (Opvang asielzoekers). Al snel daarna werd ik kerkelijk werker in de gemeente Pendrecht -Heijplaat in de stad Rotterdam. Met veel plezier heb ik daar gewerkt, en er veel geleerd. Daarna werkte ik een aantal jaren in Zutphen met speciale opdracht "jeugd". Ook dat was heel fijn om te doen. Toch ging ik de veelzijdigheid van het totale gemeentewerk missen, en met name het pastoraat. In de jaren die volgden ben ik me daarom meer op het pastoraat gaan richten en heb ik in diverse gemeenten in de Achterhoek met veel plezier gewerkt.

Sinds 1 november 2014 ben ik werkzaam in de protestantse gemeente Rossum- Hurwenen voor 1 dag in de week.   

Zo kwam uw kerkenraad mij op het spoor, en heeft mij gevraagd uw gemeente pastoraal te komen ondersteunen na het  vertrek van uw huidige predikant, Gepke Kerssen.   

Graag geef ik gehoor aan deze oproep, en verheug mij er op om samen met u handen en voeten te geven aan een gemeenschap waarin we , in het besef dat het leven een geschenk is van God,  proberen om te zien naar elkaar en naar wie ons nodig heeft.

Een hartelijke groet voor u allen,

Mieke van Leeuwen

mvanleeuwen555@gmail.com

Mijn telefoonnummer is:  

026-8402838. (vaak 's avonds bereikbaar, of voor 9 uur s'ochtends)  mobiel: 06-28036185 (tussen de middag, meestal wel rechtstreeks bereikbaar).