Tweestromengemeente Heerewaarden Rossum  Hurwenen

 Kennismakingscursus  Christelijke Meditatie Bommelerwaard

 Midden in de week , midden in de dagelijkse drukte en volte van het bestaan, midden in onze mooie Bommelerwaard, worden u in het najaar vier avonden aangeboden in een van onze prachtige kerkenals kennismaking met de christelijke meditatie. Juist de christelijke traditie heeft op dit gebied rijke schatten in huis. In kerken en kloosters heeft men zich eeuwenlang met diverse vormen van meditatie en gebed beziggehouden. Daar willen wij U graag mee laten kennismaken. Om 'op adem te komen', momenten van te krijgen rust, stilte, gebed, voor verdieping en meditatie. Tijd en ruimte om te leven, om op te ademen,  om tot jezelf, de ander, God en de bron van het leven te komen.

Meditatie en gebed zijn universele en eeuwenoude manieren om in verbinding met je hart en verlangen en met God te komen, in verstilling , concentratie en aandacht. De ademhaling en de aandacht voor je lichaam is daarin het uigangspunt. Meditatie is de kunst aandachtig te zijn. Het is niet zozeer een techniek, maar een manier van in het leven staan.

 

In de inleidende en verkennende cursus kun je  kennismaken met de boeiende traditie van de christelijke meditatie en zullen we een aantal vormen daarvan gaan oefenen ter kennismaking. 

 Het is geheel vrijblijvend. je kunt kijken of het je iets brengt en op zoek gaan naar vormen die specifiek bij jou passen. Naast inleidingen en gesprek hierover  zullen we vooral praktische meditatieoefeningen doen. We zullen werken met teksten, beeld en muziek, maar vooral met de adem.

Ervaring met meditatie is niet nodig, de cursus is juist bedoeld als kennismaking. Ook hoef je geen lid van de kerk te zijn. het staat open voor iedereen.

OP 9 oktoberen 23 oktober  in de St Martinuskerk (OLiestraat 26) , op  6 november in de Sint Maartenskerk ((kerkplein 1, via zij-ingang) ; op 29 november in het Hurns Kerkje (Groenestraat 52, Hurwenen)( .. Deze avonden worden in oecumenisch verband en in samenwerking met kerken uit de Bommelerwaard georganiseerd. Ze worden gehouden in de Sint Maartenskerk en de St. Martinuskerk in Zaltbommel en gegeven door pastor Bertus Bus, ds. Lia Davidse en ds. Jos de Heer.

Nadere info en opgave bij Jos de Heer                                   ' Ik houd van een bloem die langzaam opengaat.'

voorheen Hervormde Kerk Heerewaarden