Kerk en dorp Heerewaarden
 

Jeugdwerk


Nacht onder Dak 2015

Voor het vijfde jaar organiseert de Regionale Jeugdraad een Nacht Zonder Dak in de Bommelerwaard.

Een jubileumeditie! Na onze omzwervingen via Kerkdriel (2012), Zaltbommel (2013) en Rossum (2014), zijn we zaterdag  19 september terug waar we ooit in 2011 begonnen: Heerewaarden.  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Nacht zonder dak 2014 Rossum

Wakkere deelnemers Nacht Zonder Dak editie 2014

Rossum - Op zaterdagmiddag hutten bouwen en een workshop volgen. In de avond kampvuurtje stoken en BBQ-en. Vervolgens ’s-nachts ‘slapen’ in je eigen hutje en op zondagochtend een kerkdienst bijwonen en geld inzamelen bij één van de vijf deelnemende kerken. Zie daar de vertrouwde ingrediënten van Nacht Zonder Dak in een notendop, zoals het al sinds 2011 in de Bommelerwaard door de Regionale Jeugdraad georganiseerd wordt.

Na de edities in Heerewaarden (2011), Kerkdriel (2012) en Zaltbommel (2013) was dit jaar de eer aan Rossum. Mede door het prachtige weer en de uitstekende organisatie werd het voor de bijna dertig deelnemersin de leeftijd van 7 tot 30 jaar een zeer geslaagde editie.

De workshop werd dit jaar ingevuld door de Bommelero’s onder leiding van Geo Kanselaar. Deze sambaband uit Zaltbommel deelde hun ‘verslaving’ aan het Cubaanse ritme van de Samba. Dit leidde in een bewonderenswaardig korte tijd tot een aanstekelijk muziekstuk van zeer uiteenlopende slagwerk- en ritme-instrumenten. De uitgedeelde oordopjes ter bescherming van de trommelvliezen bleken daarbij geen overbodige luxe!

Een medewerkster van Tear, wat staat voor TEgen ARmoede, liet met haar verhaal en indrukwekkende film zien aan welke projecten voor straatjongeren de opbrengst van Nacht Zonder Dak ten goede komt. Na dit verhaal was het niet moeilijk om een wens te verzinnen voor op de wensballonen die werden opgelaten in het weiland aan de overzijde van het kerkje aan de Maasdijk.

Bij het ochtengloren werd nog duidelijker wat deze plek zo geschikt maakt voor een geslaagde Nacht Zonder Dak. Bij het opkomende zonnetje die door de nevel heen brak werden de hutten met vereende krachten en na een welverdient ontbijt in een mum van tijd opgeruimd. Hierna konden de deelnemers uitwaaieren naar de PKN-kerken van Rossum/Hurwenen, Kerkdriel, Heerewaarden en Zaltbommel (Sint Maarten en Het Anker) om in de diensten te vertellen over hun ervaring tijdens de Rossumse editie van Nacht Zonder Dak.

De opbrengst van dit evenement zal naar verwachting de beoogde 2.000,= euro ruim overschrijden.  Meer foto's

Kind Kunst Kerk

Creatief bezig zijn onder leiding van ervaren kunstenaars!
De workshops werden gehouden op zaterdag 12 April 2014 in de PKN-kerk aan de Hogestraat 20 te Heerewaarden. 

De workshops stonden onder leiding van kunstenaars uit Heerewaarden.
- Workshop Textiel: Els Bekker.
- Workshop Schilderen: Lidy van Niekerk.
- Workshop Keramiek: Hanneke Mora. 

Het thema van alle workshops was: VISSEN.     

                                                              

Dit thema is ook in de Bijbel op veel plaatsen te vinden zoals in het verhaal over Jona. Ook is het een bron van inspiratie om mee aan de slag te gaan! Het thema past tevens goed bij het dorp Heerewaarden dat vroeger een grote vissersgemeenschap had. De Waal en de Maas waren tientallen jaren geleden nog erg rijk aan paling en zalm. In de tuin van het Bezoekerscentrum De Grote Rivieren ligt nog een oude palingschokker, een schip dat gebruikt werd voor het riviervissen.

De organisatie van dit evenement was in handen van: 

Regionaal Jeugdwerk Bommelerwaard