Kerk en dorp Heerewaarden                                                    
 

29 november 2014

organiseerde Muziek in de Kerk in Heerewaarden een gevarieerd concert gegeven. Ruth Walpot, viool, Rita Ernst-Kürtös, cello, en Rob van Heck, piano, brachten prachtige muziek ten gehore, afwisselend  als gelegenheidstrio, maar ook als duo en in solo-optreden.

Ruth Walpot studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Eeve Koskinen. Daarnaast heeft zij een aantal lessen gevolgd bij Emmy Verhey. Behalve het spelen van kamermuziek neemt Ruth deel aan concerten van o.a. Philharmonie Zuid Nederland, Het Gelders Orkest en Het Noord Nederlands Orkest. Met vooraanstaande harmonie orkesten soleerde zij in diverse werken waaronder het vioolconcert van Max Bruch.

Rob van Heck studeerde aan het Maastrichts Conservatorium waar hij het diploma Uitvoerend Musicus met aantekening kamermuziek behaalde. Hij treedt op in diverse kamermuziekensembles. Met de Zweedse violist Jan Stigmer maakte hij een aantal tournee's naar o.a. Zweden, China en Zuid Amerika. 

Ruth Walpot en Rob van Heck treden vaak op als duo. Bij veel gelegenheden wordt dit uitgebreid met één of meerdere instrumentalisten of zangeres.

Rita Ernst- Kürtös,Hongaarse van afkomst, studeerde aan de Franz Liszt Academy of Music in Pécs (Hongarije) en later aan de Robert Schumann Hogeschool in Düsseldorf (Duitsland) bij Rudolf Mandalka en Nikolaus Trieb. Ze nam deel aan tal van cursussen en speelde regelmatig in orkestrale projecten. Haar artistieke interesse is, naast een romantisch en modern repertoire, vooral in barokmuziek. Ze is geïnspireerd door artiesten van de historische uitvoeringspraktijk. Het muziekonderwijs is ook zeer belangrijk voor haar. Na haar studie pedagogie in Düsseldorf doceerde ze aan verschillende muziekscholen in Duitsland. Ze is momenteel  verbonden aan het Centrum voor Muziek en Dans in Valkenswaard. Met haar jarenlange duetpartner, Michael Johannes, vormt zij het Duo Sine Nomine, waarmee zij in Duitsland regelmatig optreedt. Sinds 2013 geeft zij ook samen met het cellokwartet WIRIAVIER met Wikkie Vis, Connie van der Dussen en Lucas Vis in Nederland concerten op verschillende plaatsen.